Farma Lojistiğinde Fark Yaratan Etkenler

Modern tıbbın gelişmesi ve farmasötik kimya alanındaki çalışmalar, ilaç endüstrisini oldukça ileri bir boyuta taşıdı. İnsan hayatı açısından kritik öneme sahip olan ilaçlar, günümüzde her çeşit hastalıkların tedavisinde etkin rol oynuyor. Bu ürünlerin henüz üretiminde başlayan hassas çalışmalar, dağıtım noktalarına, eczanelere ve hastanelere ulaşana dek özenle sürüyor. Söz konusu özenin ana kaynağını ise insan sağlığı oluşturuyor.

İlaçların üretiminin ardından taşınma aşaması, diğer tüm taşınabilir ürünlerin lojistiğinden farklı şekilde ele alınıyor. Çünkü oldukça hassas yapıda olan ilaçların nem, sıcaklık, ışık ve sarsılma gibi birçok faktöre karşı korunması gerekiyor. Aksi takdirde ilaçlarda meydana gelebilecek bozulmalar, doğrudan insan sağlığının da bozulmasına neden olabilir. Ancak burada en önemli sorun, ilacın bozulup bozulmadığının dışarıdan bakıldığında anlaşılamamasıdır. Herhangi bir bozulma olup olmadığı ancak insanların kullanımıyla ortaya çıkabilmektedir. Bu durum ilaç lojistiğinin önemini daha da ortaya çıkarıyor.

İlaç lojistiği, gıda ürünlerinin taşınmasında olduğu gibi zincirin en önemli halkalarını oluşturuyor. Ürünlerin üretimden çıktığı andan itibaren son tüketiciye ulaşana dek gerçekleşen planlama, uygulama, depolama ve taşıma gibi aşamaların en verimli şekilde gerçekleştirilmesi gerekiyor. İlaç üretici firmalar, bu aşamadaki faaliyetlerini daha doğru yönetebilmek amacıyla dışarıdan hizmet almaya yöneliyorlar. Bu noktada alanında uzman, profesyonel taşıma ve depolama hizmetleri verebilen firma seçimi oldukça önemlidir. Doğru lojistik partneri seçimi, ilaç üreticilerinin insan sağlığı üzerindeki sorumluluğunu yerine getirebilmesini de kolaylaştıracaktır.

Good Distribution Practice Sertifikasına Sahibiz

Fevzi Gandur Logistics olarak, yoğun taşımalar gerçekleştirdiğimiz ilaç lojistiği ya da daha geniş tanımıyla farma lojistiği alanında iş ortaklarımıza güvenli bir dağıtım süreci sunmaya odaklandık. Tıbbi ürünlerin taşınması ve depolanması konusunda Avrupa ve Amerika başta olmak üzere, dünyanın her noktasında çözümler üretebiliyoruz. Tedarik zincirinin doğru işlemesi adına ilaçların üretildiği ve ruhsatlandırıldığı standartlarda tüketiciye ulaşması adına dağıtım ve depolama süreçlerine büyük önem veriyoruz. Bu alanda ürünleri özelliklerine ve müşterilerimizin beklentilerine göre hava, kara, deniz ve yurt içi taşımacılık operasyonlarını ayrı ayrı veya bir bütün olarak organize edebiliyoruz. Tüm hizmetlerimiz için gerekli olan donanımın yanı sıra alanında uzman çalışanlarımız da bulunuyor. Bu alandaki kalite standartlarımızı da GDP (Good Distribution Practice) sertifikasını alarak kanıtlamış durumdayız.

Aynı zamanda farma lojistiğinde dünyanın en iyilerini bir araya getiren Life Logistics Network’un da üyesiyiz.