Proje Taşımacılığında Fark Yaratan Etkenler

Proje taşımacılığı ağırlığı, boyutu veya şekli nedeniyle standart yollarla taşınması mümkün olmayan yüklerin özel elleçleme ve lojistik metodları ile taşınmasını kapsayan hizmetlerin bütünüdür.

Türkiye’de enerji, inşaat ve sanayi gibi proje taşımacılığına en çok ihtiyaç duyan sektörler hızla gelişim göstermektedir. Buna bağlı olarak 2000’li yılların başından itibaren ülkemizde gabari dışı taşımacılık gerçekleştiren şirketlerin sayısı da hızla artmaya başlamıştır. Ayrıca güçlü jeopolitik konumumuz nedeniyle hem Avrupa hem de Ortadoğu, Afrika ve Arap ülkeleri yaptığı çalışmalarda Türkiye’den lojistik ortaklar seçmektedir. Bu sayede proje taşımacılığının lojistik sektörümüz içindeki payı hızla artarak yüzde 10 seviyelerine ulaşmıştır.

Gabari dışı yüklerin taşınması etkin bir operasyon yeteneği, deneyim ve uzmanlık gerektirir. Standart üstü araç, ekipman ve donanım gerektiren bu taşıma operasyonları ancak profesyonel ekiplere ve gerekli donanımlara sahip lojistik şirketleri tarafından yürütülebilir.

Fevzi Gandur Logistics olarak, proje taşımacılığı ile ilgili süreçlerimizi Fevzi Gandur Şirketler Grubu bünyesinde yer alan “Smart Logistics” markamızla yürütüyoruz. Dünyanın her noktasında faaliyet gösteren uluslararası kuruluşlarla yürüttüğümüz iş ortaklıkları sayesinde küresel çapta erişime ve rakipsiz bir yerel tecrübeye sahibiz.

7 KITADA PROJE TAŞIMACILIĞI YAPIYORUZ

Bugüne kadar yürüttüğümüz proje taşımacılığı süreçlerinde, yeni İstanbul Havalimanı için İspanya Gijon’dan 147 adet yolcu biniş köprüsünün taşıma operasyonlarını gerçekleştirdik. Bu durum üretici şirketin tarihindeki en büyük sipariş oldu. Ayrıca, 2017 yılının sonuna doğru Afrika Malawi’de endüstriyel bir projeye yönelik toprak işleme makinelerinin taşınması sürecini yürüttük.

Kombine proje hizmeti verdiğimiz bir müşterimizin Kolombiya’da büyük bir çimento fabrikasına tedarik ettiği çimento makinesinin taşıması için Kolombiya Cartagena’ya 2 gemi kiraladık. Yine aynı müşterimize Afrika Mombasa’ya acil bir makine ekipmanı teslimatı için Boeing-747 modelinde bir uçak kiraladık. Bu hizmetlerimiz ile müşterimiz tarafından “En iyi Tedarikçi” seçilerek ödüllendirildik. 2018’de İtalya ve Türkiye’den Avustralya Fremantle’ye büyük tank ve kristalizörlerin nakliyesini düzenledik.

Bugüne kadar başarıyla yürüttüğümüz proje taşımalarının bize kattığı tecrübeler ve gerçekleştirdiğimiz yeni yatırımlarımızla bundan sonraki süreçte de sektörün önde gelen firmaları arasında yer almaya devam edeceğiz.