Romanya Parsiyel Komple İthalat ve İhracat Taşımaları

Romanya’ya Komple ve Parsiyel Taşımacılık

Fevzi Gandur Logistics olarak, uluslararası taşımacılık alanındaki deneyimimiz ve yenilikçi lojistik politikamız çerçevesinde Türkiye’den Romanya’ya komple ve parsiyel taşımacılık organizasyonumuzu karşılıklı servislerle sürdürmekteyiz. Güçlü teknolojik altyapımız ve şeffaf iletişim politikamız doğrultusunda taşıma planına uygun, güvenli ve zamanında teslimat ilkeleriyle hareket ediyoruz. Romanya’ya nakliyat sürecinde müşterilerimiz ve iş ortaklarımızla koordineli bir çalışma gerçekleştirerek, başarılı operasyon süreçleri sağlıyoruz. En yoğun taşıma hatlarımız arasında yer alan Romanya’ya ulaştırmak istediğiniz tüm yükleriniz, Fevzi Gandur Logistics güvencesi altında.

Fevzi Gandur Lojistik olarak Romanya ithalat ve ihracat yüklerinizde hizmetinizdeyiz.

Türkiye’den Romanya’ya İhracat

Türkiye’den Romanya’ya ihracat kalemleri arasında tekstil ürünleri, demir – çelik, kara taşıtları ve enerji üreten makina ile cihazlar ön plana çıkmaktadır. 2015 yılı rakamlarına göre Romanya’ya olan ihracatımız 2,8 Milyar Dolar seviyesindedir.

Türkiye’nin Romanya’dan İthalatı

Romanya’dan ithal edilen ürünler genellikle düşük teknoloji kullanılan sanayi ürünleri başlığında toplanmaktadır. Metal cevherleri, demir – çelik, ham petrol ürünleri, kara taşıtları, petrol yağları ve mineral yağlar gibi. 2015’te Türkiye’nin Romanya’dan ithalatı 2,6 Milyar Dolar’dır.

Türkiye ile Romanya Arasındaki Ekonomik İlişkiler

Geçmişten günümüze köklü ilişkilere sahip iki ülke olan Türkiye ve Romanya; ekonomik, sosyal ve kültürel bağlarını her geçen gün daha da güçlendirmektedir. Ülkemizin Balkan Coğrafyası içerisinde en fazla ihracat gerçekleştirdiği ve en yüksek ticaret hacmine sahip olduğu ülke konumundaki Romanya, aynı zamanda Türkiye ile birlikte Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü’nün kurucu ülkelerindendir.

Karadeniz’e kıyısı olan devletlerden biri olan Romanya, Türkiye’yi Batı ve Kuzey Avrupa’ya bağlayan yollar üzerinde, hem kara hem de deniz yolu ile ulaşım kolaylığına sahip transit bir ülkedir. Türkiye, Romanya’nın Avrupa Birliği’nden sonraki en büyük ticari partneri ve Romanya’da en fazla şirket kuran üç ülkeden biridir.

Doğu Avrupa’dan Karadeniz’e açılan bir kapı vazifesi gören Köstence Limanı, her geçen yıl kapasitesini yükseltmekte ve iki ülke arasındaki ticari ilişkilerde önemli bir rol oynamaktadır. Romanya ve Türkiye arasında ticaret hacmi 2002 yılından günümüze sürekli genişlemektedir. 2018 itibarıyla 6 Milyar Dolar sınırını geçmiş olup; iki ülke arasındaki ticaret potansiyelindeki yeni hedef, karşılıklı yatırımlarla birlikte 10 Milyar Dolar olarak güncellenmiştir.