Lojistik Sektöründe İnsan Faktörü

Bilgiye ulaşmanın oldukça kolay olduğu günümüzde, şirketlerin birbirlerinden en önemli farklarının, çalışanları ve onların performansları olduğunu görebilirsiniz. Bu noktada, insanlar her şeyi farklılaştırabilirken, performansları şirketlerin büyüklüğünü etkileyerek değer yaratıyor.

Psikoloji, insan kaynakları alanında en önemli etken olarak öne çıkıyor. Bu noktada, kişilerin davranışları doğru bir şekilde analiz edilirse, motivasyonlarını artırabilmek mümkündür. Aynı zamanda, mutlu bir çalışma ortamı anlamına gelen bu durum, şirket kültürünün oluşması açısında da kritik bir öneme sahiptir.

Sirkülasyonun oldukça yüksek olduğu lojistik sektöründe, çalışanların performanslarını ve motivasyonlarını üst seviyede tutabilmek için sorunlarını dinlemek ve çözüm bulmak gerekiyor. Yapısı itibariyle esnek çalışma saatlerinin olduğu, dikkat ve özen gerektiren bir sektör olması sebebiyle çalışanların duygu durumları daha da önem kazanıyor.

Özellikle sektörde iş değiştirmek isteyen bazı mavi yakalı çalışanlar, kendilerine yeterince değer verilmediğini düşünüyor. Fikirlerine önem verilmediğini, kendilerinden yalnızca söyleneni yapılmasının istendiğini belirtiyorlar. Böyle bir ortamda, tek kriter ne yazık ki alınan ücret oluyor.

Lojistik sektörü başta olmak üzere, tüm sektördeki çalışanların fikirlerinin, önerilerinin ve şikayetlerinin dikkate alınması gerekiyor. Çalışanlar şirketin bir parçası olduğunu hissederse, aidiyet duygusuyla hareket edebilir, bu sayede daha motive bir şekilde çalışabilir.

Fevzi Gandur Logistics olarak, yatırımlarımızın temelinde insan kaynağı yer alıyor. Çalışanlarımıza sunduğumuz iş ortamıyla, hem kişisel gelişimleri hem de kariyer gelişimleri için özel çalışmalarda bulunuyoruz. Kendilerini iyi hissedecekleri sürprizler yaparak, aidiyet ve güven ortamına katkıda bulunuyoruz.

Sektörün En İyi İşvereni!

Tüm bunların karşılığını ise aldığımız ödülle taçlandırdık. Son iki yıldır Great Place To Work Enstitüsü tarafından Türkiye’nin en iyi işverenlerinden biri olarak seçiliyoruz. Lojistik sektöründe bu ödülü alan ilk ve tek şirket olmanın gururunu yaşıyoruz. İnsana verdiğimiz değeri artırarak, başarılı ve mutlu bir çalışma ortamı yaratmaya devam edeceğiz.